Домашни вкусотии: Домашна сланина с праз

четвъртък, 10 януари 2019 г.

Домашна сланина с праз



Мислих,  че вече имам перфектната рецепта за сланина.
Оказа се, че найстина човек се учи цял живот.
Намерих си тази отлична сланинка и реших да опитам нещо ново.
Новото или познатото старо е, е че има праз между парчетата сланина.
Стана като плънка от праз и е уникално вкусно.


Самата сланина овкусих с едра сол и праз, почива си около седмица.
След това я почистих, от солта и праза, тя вече беше поела аромата му.


Необходими продукти:
1 кг. сланина
500-600 гр. едра сол
2-3 стръка праз лук

Приготвяне:


Нарежете сланината на парчета, може и по-големи 20:20 см., например.
Вземете подходящ съд, аз използвах пластмасова кофичка с капак.
На дъното на кофичката сложете едра сол, колкото да покриете дъното.
Подредете сланината, поръсете със ситно нарязан праз.
Следва ред сол, сланина, праз сол.
Трябва да завършите с едра сол.
Затворете капака и сложете на сухо и студено място.
След седмица, две сланината е готова за следващия етап.
Почистете я от едрата сол и праза, не я измивайте.
Нарежете сланината на желаните от вас парчета с предпочината големина.
Внимавайте с размерите, тярбва да са седнакви, защото ще слепвате парчетата и трябва да си паснат.
Нарежте ситно праз лук, вземете парче сланина, сложете праз, поставете отгоре друго, като сандвич.
Завийте в найлонче и сложете във фризера.
Така когато решите ще можете да си нарежите тънки парчета от най-вкусната сланина с праз.


Толкова вкусна стана, че моя съпруг постоянно повтаря, че по-вкусна не е опитвал.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...