Домашни вкусотии: Мариновани печурки

сряда, 17 юли 2019 г.

Мариновани печурки


Ето, че успях да мариновам и печурки.
Наскоро баща ми ми донесе една огромна чанта с гъби печурки.
Сготвих няколко пъти с тях.
Не исках да ги поставям във фризера, и реших да ги мариновам.


Удивена съм от вкуса, който добиха. 
Чудесни са.
Мисля да ги използвам в разни рецепти.


Правят се много лесно, така че ако имате в излишък, мариновайте ги.


Ще ви дам рецептата за 1 кг. гъби, а вие си изчислете според вашето количество маринатата.


Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Ще съм ви благодарна :) 

Продукти:

1 кг. гъби печурки
250 мл. вода
60 мл. винен оцет
3 с.л. захар
1 с.л. сол
10 зърна черен пипер или пипер меланж
3-4 бр. дафинов лист
5 зърна бахар
сух копър
3 скилидки чесън

1л. вода + 1 ч.л. сол за варене на гъбите

Приготвяне:


Почистете добре печурките.
Сложете в тенджера литър вода със сол.
Когато заври силно, добавете кладницата.
Засечете 10 минути.
След това, веднага измийте гъбите с ледена вода.
Охладете ги шоково.
Отцедете ги добре в гевгир.
В друг съд се слагат водата и всички съставки за маринатата.
Когато заврат засечете 1 минута.
Махнете от котлона маринатата, добавете гъбите, поръсете отгоре с копъра.
Оставете така да си почина до пълното охлаждане на гъбите.
При мен изкараха една нощ в хладилника.
След това сложете гъбите в бурканчета, долейта с маринатата.
Ако ще си ги хапвате като салата, може да ги сложите в хладилника.
Ако решите да ги съхранявате за по-дълъг период от време, стерилизирайте бурканчетата като ги сварите за 5 минути.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...