Translate

събота, 31 август 2013 г.

мусака класика или не...


Мусака е едно от любимите ястия в нашето семейство.
Наскоро се престраших да я направя,защото моята свекърва я прави повече от отлична !
Отне ми доста време да не кажа години,за да се пробвам :)
Преди месец настъпи този момент.
Направих една модернизирана мусака .
Продукти:
4-5 големи картофа
3-4 домата (или консерва от домати,доматено пюре) понеже е лято и има домати в изобилие в градината използвах пресни
1/2 глава лук
1-2 скилидки чесън
20 гр.пушен свински врат
1 чаша бяло вино
200 гр.кайма
2 с.л.червен пипер
кимион
черен пипер
магданоз
сол
риган
чубрица
олио
щипка захар
Начин на приготвяне:
В тиган , аз използвам уок слагам малко олио и лука заедно с пушения свински брат.
Когато се зачервят добавям каймата и чашата вино.
След като виното изври добавям червения пипер и доматения сок ,щипката захар,сол и всички подправки.
До като се сгъсти соса , обелвам и нарязвам картофа на ситно ,поставят се в тавичка исе  смесва всичко соса и картофа.
Слагат се във фурната до готовност на картофа.
За заливката:
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
2-3 супени лъжици брашно
100 мл.сметана за готвене
Сметаната ,кисело мляко и яйцата се разбиват и към тях се добавя брашното.
Когато картофа е готов се залива със млечната смес и се пече до получаване на вкусна коричка :)
Да ви е сладко!