Translate

понеделник, 16 септември 2013 г.

тунел с банан и бял шоколадов крем


 Доста сложно име за такъв лесен и вкусен сладкиш.




Продукти:
 за блата:
4 яйца
1/2ч.ч.захар
2с.л.олио
1ч.ч.брашно
1 пак.бакпулвер
1с.л.какао 


За крема:

1 пакетче крема сирене
 1/2 желатин
200 гр.сметана (течна ,сладкарска)
4-5 суп.л захар
1 ванилия
150гр.бял шоколад
1/2кофичка кисело мляко












 Приготвяне:

Разбиват се яйцата и захарта с миксер.
 Добавя се олиото на тънка струйка. 
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към яйчената смес, като се разбърква внимателно с лопатка.
 Сместа се разделя на две - към едната се добавя какаото. за
 да стане шарен блата се слага по една лъжица бяла смес върху нея кафява ,
като това се прави върху тава с хартия за печене (правоъгълна ), 
след като се приключи с редуването на смесите се слага в предварително загрята фурна на 150 градуса и се пече до готовност.изпечения блат се оставя да изстине




  Крема приготвих така:
..Желатина се разтваря във вода и се оставя да набъбне.  
Крема сиренето,киселото мляко и захарта и ванилията се смесват и разбъркват до еднородна смес, сметаната се разбива да сгъсти , а шоколада се разтопява с малко сметана .
Когато сметаната е готова се добавя към сместа с крема сиренето и се разбърква много добре, след това се добавя белия шоколад и накрая желатина,които е разтопен в МВ. Сглобяването:









Във форма за кекс (продълговата ) в случая моята е силиконова , се слага кухненско фолио и се разрязва блата като се подрежда по стените на формата ,слага се крем в средата банан след това пак крем слага се още един пласт блат за да се затвори престоява в хладилника поне 2 часа .