Translate

сряда, 18 септември 2013 г.

свинска рибица със сини сливи и сусамена коричка

Свинско със сини сливи...
кой би помислил,че у нас ще се хареса и изяде !
Реших да рискувам и определено в случая риска спечели !


Продукти:
Свинска рибица дълга около 20 см.
2 глави червен лук
2 глави чесън
6 сини сливи
зехтин
черен пипер
кимион
30 гр.масло
2 пак.сусам


Приготвяне:
Свинската рибица се маринова 12-24 часа преди изпичане.
Марината е следната:
3-4 скилидки чесън се нарязват на едро.
Върху прозрачно домакинско фолио се поръсва кимион,сол,пипер , зехтин и парченцата чесън..
Слага се месото и отгоре се повтаря .
Завива се много добре и се слага в хладилника.




В тавичка се нарязват на кръгчета 2-те глави лук,2 скилидки чесън и сините сливи.
Поръсват се с пипер и сол и малко зехтин.











Върху нарязаните сливи и лук се слага свинската рибица.
Пробиват се 2-3 разреза с нож и се пъхат нарязан чесън и масло.















След като се шпекова се намазва с остатъка от маслото.

Тавичката се покрива с фолио и се пече 45 мин. на 250 градуса.














След като са минали 45 мин. се изважда от фурната ,месото се намазва  с малко масло и се покрива обилно със сусама.Връща се във фурната,вече без фолио и се пече 10 мин.до получаване на хрупкавата сусамена коричка !




















Изпечено идеално !С неповторим вкус на леко сладко,пикантно и хрупкаво !