Translate

вторник, 24 септември 2013 г.

шотландски яйца по български

Начина на приготвяне на това яйце видях в едно кулинарно шоу !
Много ми хареса идеята ,потърсих в интернет подобни рецепти и намерих.
Не всички продукти ми допадаха в  намерените рецепти и направих ястието по вкус на семейството ми.






Продукти:
за 4 порции.
4 сварени яйца
1 кг.кайма
1 глава лук
2 яйце
50 гр. шпеков салам
2 скилидки чесън
50 гр.почистени и нарязани маслини
пресни билки: магданоз,целина,риган,мащерка,босилек,чубрица
сол,пипер,кимион,
галета за овалване на яйцата

Приготвяне:
Каймата се омесва от предишната вечер, така вкусовете на подправките се поемат от каймата.
Лука се нарязва на ситно ,чесъна и салама също.
Приготвя се стандартна кайма за кюфтета.

















Яйцата се сваряват и белят .Върху прозрачно кухненско фолио се слага част от каймата ,разстила се добре.Поставя се яйцето и се завива .
Когато се получи топче се намазва с яйце и галета.

Печат се във фурната с леко намазнено дъно на тавата.