Translate

четвъртък, 26 септември 2013 г.

пиле жулиен

Пиле жулиен, лично аз не познавам човек,който да не го обича .
Приготвя се бързо , става лесно и е многоооо вкусно !


Продукти:
2 бр.пилешки гърди
100 гр.гъби
50 гр.топено сирене
1 буркан кисели краставици
3 с.л. царевица от консерва
1 чаша бяло вино
ч.пипер
кимион
сол
200мл.готварска сметана

Приготвяне:
Пилешките гърди се режат на ленти(жулиени). В дълбок съд  с мазнина (аз използвам тиган уок) ,се запържват до златисто.Когато добият златист отенък се добавя виното и гъбите.Когато виното се абсорбира се добавят краставичките,царевицата и топеното сирене,бърка се добре до като сиренето се разтопи .Когато това стане се прибавя сметаната и подправките.Бърка се до сгъстяване на сметаната.