Translate

четвъртък, 12 септември 2013 г.

ризото с миди

Едно невероятно вкусно ястие!

Продукти:
500 гр. пресни миди
1ч.ч. ориз
100гр.бяло вино
50 гр.масло
1 бр.пилешки бульон
1 глава лук
2 скилидки чесън
босилекмагданоз
риган
3ч.ч.вода
кашкавал за поръсване


Приготвяне:
Мидите се слагат в тенджера с малко масло и 100 гр.бяло вино !
Когато се затоплят се отварят.
Мидите се почистват от черупките.
В тиган уок се затопля маслото и нарязаните чесън и лук .
Когато лука стане прозрачен се добавя ориза ,като се бърка непрекъснато.
Непосредствено след ориза се добавя виното.
Когато ориза поеме виното започваме постепенно да добавяме по един черпак от разтворения бульон във водата.
Ризотото се приготвя доста сложно,трябва постоянно да се бърка и добавя бульон . до сготвяне на ориза.Когато ориза е почти готов се добавят мидите и подправките.
Разбъркваме добре всички съставки.
Преди да се сервира се поръсва с разтопен кашкавал.
Подхожда с чаша бяло вино и добра компания !