Translate

неделя, 1 септември 2013 г.

екзотичен великденски тарт

След като отминат празниците по Великден имаме останали в изобилие козунаци,
курабии,яйца и още куб лакомства...
Представям една идея , с която ще употребите останалите курабиики от празника...


Продукти:
200 гр.курабии
200 гр.ананас от консерва
1 кофичка кисело мляко
4-5 с.л.захар
1 желатин
шоколадови късчета за декорация
2с.л.масло
Приготвяне:
В кухненски робот се смилат курабиите с маслото.
Във форма за тарт или друга тавичка се слагат смлените курабии с маслото ,така че да покрият цялата тавичка и стените й.
Ананаса ,захарта и киселото мляко се смесват заедно.



 
Към получената смес се добавя желатина,които предварително е бил разтворен във водаза да набъбне.
Когато е набъбнал се слага в микровълновата фурна за 5-10 секунди ,за да се разтопи.
Разтопен се добавя към млечната смес,която се изсипва върху блата от курабиики.

Вкуса става много приятен.Комбинацията от ароматни курабиики и ананас е страхотна!