Translate

четвъртък, 12 септември 2013 г.

равиоли с пъстра плънка

Първия ми опит с паста !
Избрах да са равиоли , не зная защо !
Станаха доста големи , според мен .
За вкуса.... това,че се изядоха всички е показателно...
Все пак колкото и зле да са станали са многократно по-вкусни от тези,които са в полуготова форма!

 


Продукти:

250 гр.брашно
2 яйца
2 с.л.зехтин
2 с.л.вода
щипка сол

Тестото се приготвя като първо се разбиват яйцата,зехтина и водата.
В купа се поставя брашното със солта и се прави кладенче.
В кладенчето се поставя половината от яйчената смес и се меси с ръце.След това и останалата.
Изважда се от купата и се меси на ръка на плота при необходимост се добавя още брашно.Оформете гладко тесто.
Завива се във фолио и се поставя в хладилника да почине за около 30 мин.


 За плънката:
50 гр.масло
100 гр.кайма
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
3 печени червени чушки
2 с.л. царевица (от консерва)
магданоз
риган
черен пипер
кимион

Лука,чесъна и чушките се слагат в тиган за да се задушат с маслото.
Когато омекнат се добавя каймата ,царевицата и подправките.
Готви се до готовност на каймата.



Изваждаме тестото от хладилника.
Разделяме го на 4 и го разточваме с точилка ,до тънко листо.
Оформяме го с нож и слагаме от плънката.









Поставяме свободното листо върху това с плънката ,режем отделните равиоли и притискаме добре,за да не се отворят при варенето.

В тенджера слагаме щипка сол и вода , и слагаме на котлона да заври.Когато водата заври се слагат равиолите ,не всички, а така,че да не си пречат при варенето.След катоо изплуват на повърхността се варят още 2 мин.




Соса :
20 гр. топено сирене
100 гр. гъби печурки
50 гр.масло
1 гъбен бульон
 В тиган заедно с маслото задушаваме гъбите .
Разтваряме бульона в 200 мл.вряла вода и го прибавяме към гъбите.
Когато са се задушили и омекнали добавяме топеното сирене и бъркаме до получаване на подходяща консистенция на соса.
















Равиолите се сервират топли с обилно полят сос отгоре!
Гарантирам прекрасен вкус!