Translate

петък, 27 септември 2013 г.

пълнени чушки

Класика!
Всеки знае как се правят пълнени чушки, но все пак ще напиша рецептата , по която аз ги правя .


Продукти:

10 средни на големина чушки
1 ч.ч. ориз
200 гр.кайма
1 чаша бяло вино
1 глава лук
1 морков
1 домат
2 скилидки чесън
2 с.л. червен пипер
сол
пипер
кимион
риган
магданоз
джоджен
целина
чубрица


Приготвяне:
В дълбок съд слагаме малко мазнина и нарязаните на ситно лук,морков и чесън.
Когато омекнат се добавя каймата и се запържва заедно с чашата вино.
Когато виното се изпари се добавя ориза заедно с 2 ч.ч. вода.
Готви се почти до пълно омекване на ориза.
Когато той стане полуготов се добавя ситно нарязания домат и всички подправки .
Когато ориза се охлади се пълнят предварително изчистените от семена чушки.
Подреждат се в тавичка,която е намазнена и се печат първо от едната страна след това от другата.
Сервира се със сос от кисело мляко и чесън.