Translate

неделя, 1 септември 2013 г.

черешов пай

Сезона е пролет...
Всички вкусни пролетни плодове зреят...
Всички чакаме с нетърпение първата узряла череша за да я откъснем и опитаме...
Тази пролет за наше щастие имаше череши в изобилие , а това се отрази на сладкишите в кухнята ни.
Срещнах в мрежата рецепта за черешов пай(http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/05/blog-post_30.html) и ми допадна, реших да я пробвам , но типично за мен промених някой съставки и техники !
Понякога не мога да се сдържам и да следвам рецептата , все ми хрумва да добавя или извадя някоя съставка.
Представям ви моята интерпретация на черешовия пай.


Продукти :
за блата:
200 гр.брашно
30 гр.пудра захар
125 гр.масло
1 яйце
1 с.л.вода


За пълнежа:
1 бурканче сладко от череши
1 есенция ванилия
2 с.л. пудинг ванилия
 100гр.вода
 За намазване на пая:
1 жълтък
1 с.л.олио
захар



За намазване:
1 яйце
1с.л. мляко
захар за поръсване - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/05/blog-post_30.html#sthash.5nIoh5vs.dpuf
 Приготвяне:
Омесваме маслото,захарта и брашното до получаване на ронливо тесто.
Слагаме го в хладилник за около 30 мин.

През това време слагаме  в тиган сладкото и есенцията.
Бъркаме за да не залепне когато се загрее достатъчно слагаме пудинга разтворен във водата.
Когато се сгъсти го махаме от котлона.

Връщаме се към тестото.
Разточваме го и го поставяме във форма за тарт,която е добре намазана с масло
 ,като покриваме и стените на формата.


За да декорираме пая ,оставяме малко от тестото.
Изрязваме ленти и форми по желание.
Отгоре намазваме с разбития жълтък и поръсваме със захар.
Печем в умерена фурна до готовност.


200 гр брашно
30 гр пудра захар
150 гр масло
1 яйце
1/2 с.л. вода - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/05/blog-post_30.html#sthash.5nIoh5vs.dpuf
200 гр брашно
30 гр пудра захар
150 гр масло
1 яйце
1/2 с.л. вода - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/05/blog-post_30.html#sthash.5nIoh5vs.dpuf
200 гр брашно
30 гр пудра захар
150 гр масло
1 яйце
1/2 с.л. вода - See more at: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/05/blog-post_30.html#sthash.5nIoh5vs.dpuf