Translate

вторник, 10 септември 2013 г.

домашни следобедни пастички

През вчерашния септемврийски следобед ми се прияде руло с мармалад или пастички!
Започнах рецептата за руло, но когато се изпече блата беше доста дебел.
Реших да направя пастички с домашно сладко.


Продукти:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 к.л. какао
сладко от круши
сладко от ягоди

Приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват добре.
Брашното  и бакпулвера се смесват и се добавят към яйчената смес.
Разбъркват се до получаване на хомогенна смес .
Сместа се разделя на две.
Едната част остава жълта , а към другата се добавя какаото.
В тавичка се слага хартия за печене и се редуват ленти какаова
смес и яйчена смес.
Пече в умерена фурна на около 150 градуса.

Проверява се дали е готово с клечка за зъби.
Когато е изпечен блата се слага върху кърпа , за да изстине.

Когато вече е студено се реже на парченца големи колкото пастички.
реже на две и се слага сладко.


 По желание се поръсва с пудра захар или с течен шоколад.