Translate

сряда, 25 септември 2013 г.

чийзкейк с бял шоколад и ягодово сладко

Представям ви една моя измишльотина , която приготвих като подарък на приятели...
Имах определени продукти и импровизирах.
Вкуса доближава вкуса на крем карамел ,така казаха дегустаторите :)





Продукти:
за блата:
200 гр.бисквити
50 гр.меко масло
за крема:
500мл.прясно мляко
100 мл.готварска сметана
200 гр.бял шоколад
2 желатина
2 ванилии
100 гр.захар ( според желанието на сладостта на крема)
1 шоколад за украса около кейка
1 сладко от ягоди
20 гр.масло
1 пакетче крема сирене


Приготвяне:
Бисквитите се смилат в робот след това се добавя  маслото.
Бисквитения блат се слага на дъното на тава за торта и се притиска добре.
Прибира се в хладилника за 20 мин.
През това време кипваме млякото,захарта и белия шоколад.
Когато заври сместа се добавя сметаната, бърка се до смесване на съставките.
Сваля се от огъна , когато малко се охлади внимателно се добавя крема сиренето , бърка се до премахване на всички малки бучки ,които се получават.
Добавя се маслото и ванилията.
Желатина разтваряме в малко вода,когато стане на топчета се загрява в МФ за 10 секунди и се добавя към млечния крем.
Когато започне да се сгъстява се слага във формата за торта.
Преди да сложим крема  , начупваме кафявия шоколад на парчета и редим около пръстена на тавата.Когато направим това слагаме крема и оставяме в хладилник до пълното стягане.
Може да отнеме 4-5 часа.
След като стегне кейка се украсява със сладко от ягоди.

 Нямам снимка  в разрез ,защото този кейк беше подарък :)