Translate

петък, 6 септември 2013 г.

руло от свинско месо

Това ястие го приготвих преди време,
когато очаквахме гости в къщи.
Получи се вкусно и доста богато на вкус.


Продукти:
1кг.свинско месо (плешка или пържоли)
200 гр.гъби
1 глава лук
100 гр.пушен свински бекон
3-4 скилидки чесън
100гр.червено вино
ч.пипер
120гр.масло
кимион
риган
магданоз
прясна чубрица


Приготвяне:
Мариноваме свинското за няколко часа в червеното вино и подправките.
Месото се прави на пържоли или се разрязва ,така че довие вид като на снимката(слага се върху фолио).
Плънката се приготвя ,като в тиган се запържват гъбите,бекона и лука.
Когато са готови папироса  се маже обилно с масло и се слага плънката с подправки.
Завива се добре,като се стяга с конец или клечки за зъби.
Завива се с фолиото и се пече във силна фурна .
Малко преди да се спре фурната се отвива от фолиото за да се изпече коричката.


Сервира се с подходяща гарнитура ,аз в този случай правих пълнен картоф.
http://tedytitova.blogspot.com/2013/09/blog-post_4047.html