Translate

неделя, 1 септември 2013 г.

заек по градинарски

Едно много вкусно и богато на вкусове ястие .
Представям ви едно типично градинарско ястие с пресни продукти от градината.




Продукти:
1 заек около 1 1/2 кг.
200 гр.пресни гъби печурки
200 гр.пресен картоф
2-3 моркова
1к.ч.ориз
1 пакет масло
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
240 гр.масло
магданоз
джоден
кимион
 ч.пипер
чубрица
риган
червен пипер
Приготвяне:
В тиган уок се задушават нарязан 1 морков,
дробчето на заека
няколко стръка пресен лук и чесън.
Когато моркова омекне се добавя ориза и подправките.
Не се готвят до пълна готовност,защото това е плънката,с която ще се напълни заека.

На дъното на глинено гърне се слагат почистените пресни гъби и картоф
заедно с едро нарязан морков и 100 гр.от маслото.
След като заека е напълнен с плънката от ориз се слага в гърнето и се намазва с останалото масло и червения пипер.
Около него се слагат цели  стръкчета пресен лук и чесън!
Пече се 2 часа на умерена фурна -150 градуса.
Коричката става много вкусна и сочна.
Вкусовете на пресните градински зеленчуци са се смесели с аромата на маслото и заека!
Пробвайте!
Определено ще ви хареса!