Translate

сряда, 4 септември 2013 г.

пилешки пържоли с коричка от моцарела


 Вкусно и ароматно ястие.





Продукти:
за 4 порции
4 пилешки пържоли от бут
120 гр.моцарела
5-6 бр. пресни печурки
1 чаша вино
50 гр.масло
подправка за пиле
сушени чери домати


Приготвяне:
Пилешките пържоли се мариноват за няколко часа в бялото вино и подправките.
Аз в този случай ги мариновах за 24 часа.
Гъбите се измиват и нарязват.
Подреждат се пържолите в тавичка.

заедно с гъбите ,чери доматите ,маслото и част от марината, в която са били пържолите.
Тавичката се покрива с фолио
пече се във фурната около 30 мин.
След това махаме фолиото и нареждаме моцарелата върху пържолите.
Връщаме във фурната за получаване на коричката.







Сервираме топло с част от соса.