Translate

неделя, 8 септември 2013 г.

торта "Рафаело"


 Доста време се канех да направя тази върховна вкусотия!
Срещнах всякакви рецепти из нета,но все нещо не ми харесваше!
Накрая комбинирах по моя преценка рецептите и стана вълшебна торта!





 Необходими продукти:
за блата:
5 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
2 пакетчета ванилия
1 бакпулвер 


 За крема:
Крема:
400 мл.сварено прясно мляко
200 гр.бял шоколад
1 пакетче масло
100гр.заквасена сметана
1-2 с.л.захар по-желание)
1 желатин
100 гр.кокосови стърготини








 Приготвяне:
  Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на сняг, жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до получаване на бяла смес,след това се добавят белтъците като се бърка плавно за да не се пресечат белтъците.
 След като се смесят се добавя брашното с бакпулвера и се бърка отново внимателно до поемане на брашното разделя се на две и се изпича на загрята фурна на 160 градуса блатовете се оставят да изстинат напълно и се разрязват (по желание) .

В  дълбок съд слагаме маслото ,когато започне да се топи се добавят млякото,шоколада,сметаната и захарта.
 Когато се смесят съставките се добавят стърготините и желатина ( предварително разтворен във вода и затоплен) бърка се и се сваля от огъня.
 Оставя се да охлади и да престой в хладилника до необходимата гъстота за крем за тортата . 
 Когато крема е стегнал достатъчно се сглобява тортата блатовете се сиропират с компот (по вкус) и се редят .
 





Украса: 150мл.мляко,1 пакет суха сметана и кокосови стърготини
Сметаната и млякото се разбиват в робот до получаване на желаната гъстота на сметаната





https://www.facebook.com/groups/131301297027797/permalink/216797835144809/?comment_id=216800145144578&offset=0&total_comments=15