Translate

неделя, 1 септември 2013 г.

пържен толстолоб със сусам и пресни картофи с билки

Пържена риба...
Един от най-любимите и предпочитани начини за приготвяне на риба на моя съпруг.
Когато купим риба и попитам как да я приготвя винаги отговора е:"Изпържи я "!
Всеки път я правя традиционно изпържена с брашно и толкова, но
сега реших да добавя и сусам .
Какво да кажа за гарнитурата?
Каквото и да кажа все ще стигна до определението Вкусно!



Билките...пресни билки...новата ми страст ,която допълва кулинарията ,не ,по-скоро  прави кулинарията такава каквато е !
Лично аз не си представям ястие без подправки, а ако са пресни току-що откъснати от градината...свежи...и ароматни.....




Връщам се към рибата!
Продукти:
прясна риба толстолоб
черен пипер
сол
галета
2 пакета сусам


Приготвяне:
Парчетата риба се овкусяват с черен пипер и сол.
Преди да се изпържат се овалят обилно в галета ,която е смесена със сусама .




Приготвяне на гарнитурата:
Пресен картоф около 1 кг. се запържва до златисто.
Когато е готов се добавят пресните билки заедно с пресен чесън и сол.



Когато всичко е готово се сервира :




Да ви е сладко !