Translate

понеделник, 30 септември 2013 г.

патешки сърца по селски

Патешки сърца по селски

Продукти:
500 гр.патешки сърца
100 гр. гъби печурки
2 глави лук
2 кисели краставички
200 мл.доматен сок
5-6 печени чушки
3 скилидки чесън
1дафинов лист
кимион
ч.пипер
2 с.л. червен пипер
1 ч.л.захар
1 бахар
щипка къри
сминдух
целина
магданоз
риган
босилек
1бр.гъбен бульон 
кашкавал за поръсване отгоре







Приготвяне:
Лука се нарязва на ленти и се слага с малко мазнина в тиган уок , заедно с лука се добавят и нарязаните гъби.
Малко след като сме сложили лука и гъбите добавяме и нарязани сърца.
Към тях добавяме бульона и малко вода ,краставицата и нарязаната печена чушка.
Когато се разбърка добре добавяме нарязания на ситно чесън ,дафинов лист,ч.пипер,сол,кимион и къри.Оставяме на котлона до сготвянето на продуктите.
Когато лука омекне и сърцата са сготвени добавяме доматения сос ,червения пипер,захарта и разбъркваме.
Приготвяме си подходяща тавичка , в която изсипваме сместа.
Отгоре поръсваме с прясно нарязаните подправки:магданоз,риган,босилек,целина поръсваме с настърган кашкавал и запичаме във фурната за около 10 мин.