Translate

петък, 4 октомври 2013 г.

есенна супа

Вече все повече се усеща дошлата есен...
Вдъхновена от есенните зеленчуци реших да направя една есенна супа...
За първи път я правя , определено имаше различни мнения относно вкуса.
Основно аз я хапнах и дъщеря ми,която яде малко.
Искам да предупредя,че тя е за хора отворени към различен вкус на супата от познатия...
Бих добавила,че става по-скоро сладка , отколкото солена...

Продукти:

2 бр.резена тиква
2 картофа
1 морков
1 глава лук
1 чушка
2 скилидки чесън
3-4 стръка целина
магданоз
черен пипер
200 мл.прясно мляко
20 гр.масло
1 зеленчуков бульон


Приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на кубчета и слагаме в тенджера,добавяме и целината,и  вода толкова,че да покрие зеленчуците.
Прибавяме бульона и оставяме да  се готви до сваряване на всички зеленчуци.
Когато са сварени пасираме всичко с пасатор.
След това връщаме на котлона , добавяме бавно млякото и маслото и бъркаме .
Накрая подправяме с черен пипер,магданоз и сол ,ако е необходимо.


Може да се сервира с резени сиренце .