Translate

понеделник, 14 октомври 2013 г.

печен бекон с гъбен сос

Една вкусна и бърза вечеря , от която всеки остава доволен.
Начина,по който е приготвена е и здравословен.
Бекона изпекох на керамичен тиган с капак.
Стана вкусно , а соса приготвих в същия тиган .


Необходими продукти:
 4 парчета бекон
5-6 гъби печурки
20 гр.масло
1 гъбен бульон
кимион
черен пипер
2 с.л. изпечено брашно
200 мл.вода

Приготвяне:






Бекона се изпича в керамичен тиган до готовност.

















В същия тиган се добавя 150 мл.вода ,гъбите,бульона и подправките.
Когато гъбите омекнат се добавя маслото.
Разбърква се добре всичко,когато гъбите са напълно готови ,соса се сгъстява с изпеченото ,което е разтворено в 50 мл.вода.
Разбърква се и се държи на огъня до желаната гъстота на соса.











Сервира се топло с чаша червено вино .