Translate

четвъртък, 17 октомври 2013 г.

панакота от круши

В интернет пространството има доста рецепти за панакота.
Може да се импровизира дали ще е приготвена със сметана,кисело мляко или заквасена сметана.
Аз направих тази съвсем случайно .
Имах един много гъст нектар от круши,които не се пиеше особено в този момент.
Сърце не ми даде да го изхвърля,защото съм положила труд за направата му.
Ето как се роди тази вкусна панакота,

Необходими продукти:

700 мл.нектар  от круши
 захар на вкус
200 гр. заквасена сметана
1 желатин
10 мл.вода


Приготвяне:
В дълбок съд се слага нектара и захар на вкус,защото моя нектар беше прекалено сладък.
Когато започне да завира се добавя сметаната, бърка се постоянно до нейното разтваряне.
Когато това се получи се сваля от огъня.
Желатина се разтваря във водата за да набъбне.
След около 5 мин. се пуска в МВ за около 10 секунди , за да стане течен , след което се прибавя в сметановата смес.
Когато се охлади  се слага в купички и се прибира в хладилника за около 3-4 часа.