Translate

неделя, 6 октомври 2013 г.

сладко от тиква

Тиквата ...какво да напиша за нея ?
Те е просто класика печена, на баница ,така е позната на повечето хора.
Тази година направих доста домашни сладка ,почти от всички плодове.
Разбира се ,няма как да пропусна да направя и от тиква ...



Тази година има добра реколта от тикви .
Това са тиквите на баба ми, тя ми беше дала една цигулка ,която беше доста голяма .
Готвих от нея , пеках на фурна , правих баница...и остана за сладко :)


Продукти:

1,3 кг.тиква цигулка
1 кг.захар
1 ч.л. канела


Приготвяне:
Тиквата се настъргва и се поръсва със захарта.
Друг път оставям да престой 24 часа в хладилника,но сега нямах тази възможност и сложих веднага на котлона да се вари.
Когато захарта се разтопи добавих канелата.
До като ври сладкото трябва да се бърка,за да не загори.





Приготвяме си бурканчетата,те трябва да са добре измити и сухи.

От това количество тиква напълних 5 бурканчета и още едно до средата.



















Сладкото слагам вряло в бурканчетата и веднага ги обръщам с капачките на долу.
След това не стерилизирам.