Translate

понеделник, 7 октомври 2013 г.

баница с тиква и ябълка

Комбинацията от тиква ,ябълка,канела и орех е неповторима...
Получи се една много вкусна и сочна баница.

Продукти:

аз правих малка баница за 1-2 хапвания и дозите са съобразени с това.
1/2 пакет готови кори
2 резена тиква
2 ябълки
5-6 ореха
1 ч.л. канела
4 с.л.захар
50 лм.олио
за сиропа:
1ч.ч.захар
1ч.ч.вода

Приготвяне:

Тиквата и ябълката се настъргват към тях се добавя захарта,канелата,олиото .
Орехите се почистват от черупките и се нарязват с нож.










Продуктите се разбъркват добре с канелата..
Слага се обилно количество плънка на корите и се завиват на папирус .
















Когато тавата е готова ,навитата баница се залива със струйка олио.












Пече се на умерена фурна до готовност на плънката.

Топлата баница се залива със студен сироп.














Консумира се охладена с поръсени кокосови стърготини.