Translate

понеделник, 14 октомври 2013 г.

шишчета от наденица

Наденицата...
Има толкова много спорове от къде идва произхода й , за това реших да направя едно проучване от кога датират първите данни за нея.
Дали ще има изненадани,ако спомена,че е била любима храна на дребните гърци и разбира се римляни...
По време на властването на Римският император Нерон, приготвянето и яденето на наденици е свързвано с празника Луперкалии, провеждан  в чест на богинята Юнона .Ранната католическа църква обявява празника Луперкалии и яденето на наденица за грях. Заради това император Константин забранява празника и надениците.
Това е било доста голяма грешка,поне според мен :)

Продукти:

200 гр.наденица
2 червени чушки
1 голяма глава лук


 Приготвяне:
Наденицата се нарязва на парчета около 10 см..
Лука се нарязва на резени ,като за шишчета.
Чушките се почистват и режат също на подходящи парчета  за шишчета.








Шишчетата се подреждат като се редуват лук,наденица и чушка.

















Шишчетата се изпичат на скара или в случая ,аз ги изпекох на керамичен тиган,които има капак.Така се изпекоха под капака.