Translate

неделя, 27 април 2014 г.

Многопластов чийзкейк

Днес моя съпруг Светослав Титов  има Рожден ден  и за негово здраве приготвих един многопластов чийзкейк.
Искрено и от сърце пожелавам на моята половинка да е жив,здрав и да постига всичките си цели с лекота!
Нека бъде все така перфектен баща,отговорен съпруг и стойностен човек!
Обичам те !!!!


До като се приготвях за публикацията ,издирвах подходящи снимки и постоянно в главата ми се въртеше една песничка от нашето детство !
най-вече една част  от  песничката...
"и днес моя собствен наследник извършва геройски бели..."


Всяка прилика с действителните лица е вярна!!!!
Днес нашата малка наследничка извършва геройски бели, радва ни,ядосва ни,но безкрайно много си я обичаме !



Продължавам към описанието на чийзкейка !
Първо се роди като идея в главата ми , помислих си дали ще се получи чийзкейк с два блата ,без втория да потъне в крема???
Реших да пробвам!
Понеже съм си и практична домакиня, имах останали курабии от Великден,исках да употребя и тях!
Блатовете на чийзкейка са от смлени курабии!


Ако вие сте си употребили курабиите ,спокойно може да използвате бисквити.
Продукти:
650 гр. курабии(бисквити)
200 гр.масло
400 гр. заквасена сметана
375 гр. крема сирене
200 гр. кисело мляко
250 гр.сладкарска сметана
2 желатина
200 гр. течен шоколад
1 бурканче сладко от ягоди
2-3 с.л. захар
1 есенция ванилия

за украса: шоколадова глазура

Приготвяне:
 

Курабиите се смилат в робот или с мелничка на ситно.


Разтопяваме маслото и го добавяме към курабиите.
Може да се наложи да сложите още малко масло,сами ще прецените дали е достатъчно.
Зависи от курабиите или бисквитите как усвояват маслото.
В тава с отделящ  се ринг слагате основата от курабии.
Притискате добре с ръце.
След това изрежете от хартия за печене кръг,които да е голям ,колкото основата на тавата(оставете малко аванс отстрани ).
Сложете хартията върху първия блат от курабии и отгоре изсипете втората част от смлените курабии(бисквити) и притеснете добре.
Прибирате в хладилника до като приготвите млечния крем.


Аз приготвям крема като смесвам всички млечни продукти заедно и ги разбивам в кухненския робот.
Слагате заедно крема сиренето,млякото ,заквасената сметана,сладкарската сметана,ванилията,захарта и разбивате всичко.
Получилата се смес разделете на две равни части.


Към едната част сложете сладкото от ягоди и разбъркайте добре.
А към другата сложете разтопения течен шоколад


Разбърква се до като се смесят шоколада и крема.


Приготвяте желатините според инструкциите на опаковката.
Единия слагате към ягодовия крем, а другия към шоколадовия.
Когато започнат да стягат кремовете сглобявате чийзкейка.
Аз сложих първо шоколадовия крем.
Разпределих го добре.
След това внимателно се разпределя втория блат.
Моя не беше много твърд и имаше места,на които се ронеше много,но внимателно до разпределете върху крема и нежно притеснете с ръце.
Отгоре сложете ягодовия крем.
Прибира се в хладилника .
Моя стоя 24 часа, ако не можете да го опазите толкова , мисля,че 8 часа стигат.

Отгоре украсявате с шоколадова глазура.
Когато го разрязах беше заветния момент ,в които се разбра дали идеята ми е успешна или не!
Ами мисля да я обявя за успешна,защото многопластовия ми чийзкей си остана такъв!
Не се разпадна!


Ето едно вкусно парче,което показва ,че нещата се получиха !


От аромата на курабиите,шоколада и ягодите се получи една невероятно вкусна комбинация!



Още веднъж искам да честитя празника на цялото ми семейство!
Обичам те, скъпи мой !