Translate

четвъртък, 3 април 2014 г.

панирани пилешки трътки


Трудно ми е да започна тази публикация,защото това мезе не е от най-масовите и харесваните.
Моя съпруг много харесва това мезе и понякога го приготвям.
Пилешките трътки не са от най-масовите продукти за приготвяне, но все пак са идеално мезе за всяко питие...


Ето как ги приготвям аз...

500 гр.пилешки трътки(обикновено съм ги купувала в тарелки,една тарелка, а тези на снимката са от домашни бройлери )
3 яйца
галета или брашно за обалване
сол
черен пипер
кимион
и любимото ви питие...

Приготвяне:
Сваряваме пилешките трътки във вода.
Когато изстинат ги почистваме внимателно.
Почистените трътки овкусяваме с подправки по вкус.Аз сложих сол,кимион и черен пипер.
Разбиваме яйцата .
В тиган слагаме олио да се сгорещи.
Овалваме трътките в брашно(галета),след това в яйце и пържим.
Може да направите двойна панировка, яйце,брашно(галета),яйце и пържите.
Това е цялата философия.
Не е сложно,стига да сте любители на пилешките трътки...


Поднасят се топли с любимото питие...