Translate

сряда, 18 юни 2014 г.

Миш-маш на фурна с най-вкусната коричка


Доста често ни се случва да се колебаем какво да сготвим?
Изредили сме стандартните ястия с картофи и ориз, и сме попаднали в кулинарна питанка.
Вчера попаднах в такава.
Мислих, мислих и реших, че днес за обяд трябва да приготвя нещо бързо, лесно и нещо, което скоро не съм готвила.
Ето, че измислих!


Миш-маш на фурна с най-вкусната коричка.
Получи точно така както го исках и кръстих.
Можеше да приготвя запеканка от чушки ,но реших да е нещо по-различно.


Имах и друга работа в кухнята и не ми се готвеше на тиган, за това реших да приготвя тази вкусотия по "мързеливия " начин.
Заливката, от която се получи тази божествена коричка е богата на съставки.
Стана невероятно вкусно.


Ето и продуктите:
2 буркана с печени чушки ( около 800 гр.)
50 гр. топено сирене
50 гр. краве сирене
3 резена пушен бекон
4 яйца
4-5 с.л. кисело мляко
щипка сода
2-3 с.л. брашно
20-30 гр. кашкавал за поръсване 
сол на вкус
кимион
черен пипер
пресни подправки:
магданоз,риган, едно листо салвия,едно листо босилек,мащерка,чубрица,копър
мазнина за покриване на тавата

Приготвяне:


Нарежете чушките и ги сложете в тавичка, която е предварително намазана с олио.


Добре е да посолите малко чушките, защото те поемат доста сол и все искат още.
Нарежете бекона на ситни кубчета и го сложете в тавата при чушките.


Сложете тавичката във фурната, за да се изпекат чушките и бекона.
Бекона ще добие златист цвят и ще предаде аромат и вкус на цялото ястие.
До като чушките са във фурната пригответе заливката.


В подходяща купа натрошете сиренето, нарежете топеното сирене на малки парченца.
Подправките накълцайте на ситно.
Прибавете яйцата и разбъркайте.
Накрая сложете сухите подправки.


В отделна купичка сложете киселото мляко заедно със содата.
Когато содата шупне добавете млякото към яйчената смес.
Сложете брашното (около 2 пълни супени лъжици) и разбъркайте добре.


Настържете кашкавала и го оставете настрани.


През това време чушките и бекона вече ще са се запекли .


Покрийте ги със заливката и сложете отново във фурната да се пекат .


Когато започне да се изпича поръсете отгоре с кашкавала.
Гледайте да добие подобен загар.


Коричката се получи хрупкава и богата на вкусове.
Отдолу под нея останаха чушките и бекона... невероятна вкусотия!


Една от любимите ми вече рецепти, която смело мога да опиша като бърза, лесна и неустоимо вкусна.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !