Translate

петък, 5 септември 2014 г.

Пиле Медовина




Реших да приготвя това вкусно пилешко мезе, като го опитах в едно заведение.
Много ми хареса на вкус, прочетох в менюто част от съставките, разбира се не бяха посочени всички, но другите отгатнах като дегустирах.
Пилешкото е сочно и ароматно, след като опитате една хапка искате още една, но хубава потопена в сос медовик.
Гордея се със себе си, че успях да приготвя пилето като в заведението, вкусът беше същия.


Ето и продуктите за една порция :
1 пилешка пържола от бут
3-4 с.л. мед
3 -4 с.л. соев сос
100 гр. бяло вино или розе
сол на вкус
черен пипер
кимион

Приготвяне:


За да приготвя пилешка пържола обезкостих едно пилешко бутче ( от домашен бройлер ).
Оставих кожата, защото я хапваме, но ако вие не ядете я отстранете.
Нарежете пилешкото месо на хапки.
Марината пригответе в купа, в която ще добавите и месото.


Смесете 3 с.л. мед ( ако е истински меда трябва да е захаросан,ще се наложи да го разтопите ), соев сос, виното, кимиона, солта и пипера.
Разбъркайте добре марината и сложете пилешкото,отново разбъркайте, за да достигне марина навсякъде.
Сложете в хладилника за няколко часа. В дълбок тиган сложете месото и марината и гответе до готовност на пилешкото.
Преди да спрете котлона сложете още една лъжица мед за да глазирате месото .
Получава се много вкусно хапване.



Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !