Translate

неделя, 16 ноември 2014 г.

Пълнена свинска рибица

Всеки ден почти всички си задават въпроса:"Какво да сготвя"?
Много пъти приготвяме традиционни за ежедневието ястия,нещо на бързо след работа или нещо набързо до като детето спи!
Обикновено през почивните дни се стараем да приготвим нещо "по-различно","нещо интересно"!
Ето днес е неделя и деня е идеален за интересно и нетрадиционно ястие!
Предлагам ви да се поглезим, с една вкусотия,която не изисква много подготовка и приготвяне,но е достатъчно ефектна и вкусна,за да впечатлите близките си!


Това е моята интерпретация на пълнена свинска рибица!
За плънка използвах  сушени ябълки "Serena"!
Леката сладост на ябълките и сочността на филето се допълниха в перфектната комбинация!


През тази есен  "Serena" заложиха на нова визия и опаковка на сушените плодове и зеленчуци!
Лесно може да откриете продуктите с логото  Serena и да приготвите разнообразни ястия с тях!


Преминавам към обяснението на това перфектно неделно печено!
Сами ще се убедите колко лесно се приготвя и колко ефектно и вкусно се получава!


Необходими продукти:
500 гр. свинска рибица
100 гр. сушени ябълки "Serena"
1 с.л. масло 
черен пипер
сол
кимион
1 ч.ч. вода
1 ч.л. мед 
по желание няколко резена бекон 

Приготвяне:


Накиснете около 40 гр. от сушените ябълки за 10 минути във вряла вода.
През това време натрийте подправките около месото .
С помощта на нож направете отвор в месото.


Свинската рибица е много крехка ,достатъчно е да забиете ножа и леко да го завъртите .
Нека не излиза от другия край на месото.
Намажете отвътре с малко масло и напълнете с ябълките.
В тиган сложете 1  с.л. масло ,когато за разтопи сложете месото.
Завъртете месото от всички страни,така ще получите приятен загар и примамлива коричка.
В малка тавичка сложете остатъка от ябълките ,мазнината от тигана и свинската рибица.
Може да сложите няколко парчета бекон за придаване на по-богат аромат.
Сложете вода ,намажете рибицата с една чаена лъжица мед и сложете в предварително затоплена фурна на 180 градуса.
Печете около 20 минути.
Ето резултата:


Печеното месо се получи много крехко с лека нотка на сладост ,която много силно подчертава вкуса на свинската рибица.


Ей така с лекота получавате вкусно печено за неделния обяд ,което е приготвено по нов начин!


Поднесено с чаша вино,се превръща в едно прекрасно ястие!
Ето това е моето по-различно предложение за по-различно ястие от ежедневните!


Ако желаете да видите всичките рецепти ,които съм приготвила с продуктите на "Serena",може да го направите ТУК !!!
Може да си набавите сушени плодове и зеленчуци от Интернет магазина на "Serena" !
Рецептата адаптирах от тук !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...