Translate

сряда, 19 ноември 2014 г.

Шоколадово парфе с крем "Мока" и още нещо...

Днес е един типично есенен ден,дъждовен и мрачен!
През такива дни най-много обичам да си стоя в къщи  с чаша топла напитка ,вкусен десерт и 
приятна компания!
Днес искам да споделя с вас един невероятен десерт,които сякаш е идеален за такива дни...
Сочна какаова основа последвана от ред вкусни  сушени златни череши"Serena"  и за финал омагьосващ аромат и вкус на кафе...


Неописуемо съвършенство от вкусове и аромати...


Една от любимите ми комбинации кафе,шоколад и още нещо...
Едно парче от това вълшебно парфе ви доставя необикновена наслада...


И за този сладкиш се доверих на доказалите се в моята кухня Сушени плодове и зеленчуци "Serena"!
Ако все още имате колебания дали да използвате от продуктите на фирмата ,спокойно може им се доверите ,както сторих аз!


Може да се сдобиете със сушени плодове и зеленчуци от Интернет магазина на "Serena"!


Ето и продуктите:
за основата използвах рецептата от Торта "Баунти"
т.к. тук основата е една разделих съставките на две 
120 гр. брашно
100 гр. масло
100 гр.захар
2 яйца 
1 1/2 ч.л. бакпулвер
ванилия
4 с.л. прясно мляко
2 с.л. какао

за сиропа :
300 мл. вода
300 гр.захар
1 ванилия


за  крема "Мока" използвах рецептата от Торта 'Мока"
100 гр.черен шоколад
100 гр. млечен шоколад
400 гр. прясно мляко
20 гр.желатин
1 с.л. нес кафе (ако сте фен на горчивия кафеен вкус сложете 1 1/2 ч.л. нес кафе)
60 гр.масло
60 мл. вода 

за декорация:
разтопен шоколад или течен шоколад


Приготвяне:



Първо пригответе сиропа.
Сложете да заври водата и захарта,заедно с ванилията.
Нека се варят няколко минути до получаване на по-гъст сироп.
Оставете да се охлади добре,даже да изстине.


Пременете към основата.
Маслото ,захарта и млякото разбиваме до получаване на бяла хомогенна смес.
Сухите съставки:брашно,бакпулвер,ванилия,какаото смесваме заедно добре.
Когато маслото и захарта са добре смесени добавяме яйцата и отново разбъркваме към тази смес добавяме сухите съставки.
За изпичане аз използвам  силиконова форма ,която е  22 см. Сместа слагам  в студена фурна ,която пускам на 150 градуса, пече се до суха клечка.


Започнете с крема:
В тенджерка сложете млякото ,шоколадите и маслото.
Когато започнат да се стоплят добавете кафето.
Пригответе желатина.
Съдържанието на пакетчетата с желатин сложете в чаша от кафе с около 60 мл. вода.
Когато набъбне пуснете в микровълновата фурна за 15 секунди.
Разтопения желатин добавете към крема.
Като цяло крема не е особено гъст.
Сместа е малко по-рядка от гъстотата на боза.
Желатина ще си свърши работата!
Ако желаете крема да по-пухкав може да разбиете около 200 гр. сладкарска сметана и да я добавите към крема преди да се е втвърдил.


Когато крема се сгъсти се сглобява парфето.
Аз използвах ринг за торта,но ако нямате може да използвате тава с махащи се рингове.
Слагате основата ,която сиропирате .
След това правите ред от сушени златни череши "Serena" и заливате с крема.
Аз правих парфето вечерта ,до сутринта беше стегнало и готово за декорация и дегустация.


Невероятна комбинация от вкусове ,която трябва да се опита!


Повече информация за фирма "Serena",може да намерите ТУК !


Обогатете деня си с едно парче вкусно парфе! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...