Translate

четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Кюфтета на фурна



Това е едно непретенциозно предложение.
Към тази рецепта няма приложени специални снимки, ефекти или текст.
Това е класика:Кюфтета, но приготвени във фурната.
Ако и вие като мен в това лошо време не искате да стойте на скарата или не можете да ядете пържено,тези кюфтета са за вас.
В приготвянето им няма нещо сложно и различно,разликата идва от топлинната обработка.
Мога да добавя, че вкусът им по нещо на отстъпва от вкуса на пържените кюфтета, тези са с по-хрупкава коричка.


Ето и как ги приготвих:
около 500 гр.кайма
1 яйце
1 глава ситно нарязан лук
2 скилидки чесън
магданоз
сол
пипер
кимион
1 филия хляб
брашно за овалване
струя олио

Приготвяне:

Омесете каймата със всички съставки.
Направете си стандартна кайма за кюфтета.
Оформете кюфтетата.
Оваляйте ги в брашно и ги поставяте в тава, която е покрита с хартия за печене.
Полейте кюфтетата със стоя олио.


Печете на 180-200 градуса,по време на печенето проверете кюфтетата ако е необходимо ги обърнете.
Сервирате с класическа гарнитура по ваш вкус.
Аз използвах кисели краставици.
Да ви е вкусно!


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...