Translate

вторник, 4 ноември 2014 г.

Нудълс с пилешко

Днес не разполагах с много време за приготвяне на обяд!
Огледах какво имам като продукти и реших да приготвя нудълс .
Имах един пакет наскоро закупен,пилешки гърди и яйце...
Сетих се,че само преди няколко дни гледах едно кулинарно предаване на Гордън Рамзи ,в което показа точно тази рецепта.
Разбира се ,че смених броколито, защото рискувах сама да си ги ям !


Това е моята интерпретация на рецептата.
Ето и продуктите:
500 гр. оризови спагети 
1 глава лук
1/2 пилешки гърди 
соев сос
олио
2 яйца
сол
черен пипер
кимион


Приготвяне:


нарежете пилешките гърди на еднакви по големина парчета тип жулиени.
Поръсете ги със сол,черен пипер и кимион.
В тиган уок сложете малко олио,когато се сгорещи добавете месото.
През това време кипнете вода и залейте нудълса.


Нарежете лука на тънки ивици и го сложете при пилешкото.
Гответе до като пилешкото добие приятен загар.
Сложете соевия сос около 3-4 с.л.
Гответе още около 5 минути.
Когато пилето е готово добавете нудълса (прецеден).
Разбийте двете яйца и сложете ,и тях и бъркайте.
Лука придава хрупкавост ,точно с лук замених броколито от рецептата,защото зная,че ще се яде.
Може да сложите моркови ,например.
Сервира се топло със ситно накълцан магданоз.


Бърза,лесна и много вкусна идея за питателен обяд!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...