Translate

понеделник, 1 декември 2014 г.

Домашно приготвени портокалови корички

С настъпването на празниците и сезона на цитрусите може да си приготвим домашни захаросани корички.


Реших да си приготвя в къщи, защото имам плодовете сега има портокали, мандарини и лимони.
Не е толкова трудно, може да си приготвите и вие.


Дори бих споделила, че стават и за подарък.
Сложете ги в бурканче, украсете го и го подарете на приятел кулинар, който може да го оцени.


Ето как се приготвят и от какво се нуждаете :
корите на 2-3 портокала
2-3 мандарини или лимони
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар 

Приготвяне:


Обелените корички почистете от бялата част.
Аз изчистих само на портокалите, защото на мандарините това действие е много трудно.
Сложете в дълбок тиган или тенджерка вода, когато заври сложете коричките, оставете да се варят от 3 до 5 минути, след което ги поставете в ледена вода.
Може да бланширате още един път коричките, аз направих това действие само веднъж.
Подсушете коричките.


Сложете захарта и водата да заврат,сложете коричките вътре,намалете котлона и ги оставете да къкрят така, до като коричките станат като прозрачни, при мен това отне около 30 минути.


Ето готовите корички как изглеждат:


Подредете ги върху хартия за печене за около 5-6 часа.
Аз варих коричките преди лягане, така през нощта коричките изсъхнаха.


Сложете ги в бурканче,което се съхранява в хладилника.


Както споменах могат да бъдат и приятен подарък .
Рецептата адаптирах от тук!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...