Translate

петък, 5 декември 2014 г.

Гъши дроб с масло


Това е един прекрасен деликатес!
Правя гъши дроб по тази рецепта за втори път и става страхотен.


Поднесох го със свежа салата от спанак и морков.


Гъшия дроб се приготвя много бързо,а резултата е ненадминат вкус ...


Ето продуктите:
200 гр.гъши дроб
1 с.л. масло
сол
черен пипер

за салатата:
спанак
2 моркова
лимонов сок 
зехтин или олио

Приготвяне:


По магазините се продава гъши дроб основно замразен.
Преди да се размрази напълно се нарязва на резени с дебелина около 1 см.
Прибира се в хладилник.
Преди да  готвите дроба го поръсете с прясно смлян черен пипер и сол.


Добре е да се сготви  тиган с дебело покритие.
Сложете тигана на котлона и маслото в него.
Когато маслото се разтопи наредете дроба.
Гответе около 4-5 минути от едната страна и 3-4 минути от другата.
Извадете дроба и го поднесете топъл със салата от спанак и чаша вино !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...