Translate

понеделник, 13 юли 2015 г.

Куркубиня с локум


Обожавам сиропирани десерти от типа на баклавите.
Също така и да са изстудени перфектно!
Редовно приготвям куркубиня ,този път реших да добавя локум ,получи се супер ...


Тези малки изкушаващи сладки са в моя топ пет на успешни десерти,винаги се харесват на гостите и близките ми.

Ето и продуктите:
1 пакет кори за баница 
50 мл.олио
50 мл.вода
300 гр.захар
350 гр.вода
2-3 ванилии
5 кубчета локум
олио за пържене

Приготвяне:


Първо пригответе сиропа и го охладете в хладилника.
Аз редовно си приготвям сироп и си го съхранявам и когато реша да правя десерт съдържащ сироп използвам готовия,които е охладен...
Така е много по-бързо и лесно...
Самата техника на навиване на куркубинята може да видите ТУК !
В две купички се слагат вода и олио.
Нарежете локума на малки топчета ,колкото грах.
Вземате една кора за баница,мажете я с олио,слагате отгоре втората кора ,която мажете с олио и вода.
Нареждате през малко разстояние локума и завивате.
Навитото руло ,се маже с вода.
Тази процедура се повтаря до като употребите корите.
Нарязвате ги на парченца.
Слагате олиото и когато е готово започвате да пържите.
Вземете охладения сироп ,слагай в него куркубинята,която сте изпържили.
Куркубините стоят в сиропа,до като се изпържат следващите.


След като изпържите всички куркубини ,ги сложете в хладилника ,за да се охладят.
Перфектен десерт!
Може да замените локума с шоколад,правила съм и също се получават супер !
Заповядайте в моята кулинарна група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала 
ми ето ТУК !!!
Ако харесвате рецептите ,които предлагам може да ми помогнете да ги популяризирам като ги споделите от блога в социалната мрежа !
Благодаря ви !