Translate

събота, 18 юли 2015 г.

Сладко от кайсии


Обожавам сладкото от кайсии,толкова е ароматно и вкусно...
Аз го приготвям по традиционния начин ,плодове,захар и лимонена киселина или сок от лимон...
Така ми харесва най-много!


Приготвя се много лесно ,а заради самия плод и бързо се сгъстява ...



От това количеството съставки се получиха 5 бр. бурканчета около 250-300 гр.


Ето продуктите :

1 кг и 300 гр. почистени от костилки кайсии
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина 

Приготвяне :


Почистете кайсиите от костилките и ги нарежете на парчета.
Сложете ги в дълбока тенджера ,посипете ги със захарта и ги сложете на котлона.
Много хора оставят така посолени плодовете за един ден,но аз не изчаках и веднага ги сложих на котлона и стана ...


Варете сладкото до като се сгъсти до желаната от вас гъстота.
Може да проверите като сложите малко от топлото сладко върху студена чиния .
Наклонете чинията и ще прецените дали сладкото се е сгъстило до желаната от вас консистенция .
Пригответе бурканчетата.
Преди да спрете котлона сложете лимонената киселина и разбъркайте сладкото.
Напълнете бурканчетата с горещото сладко,затворете с капачките и обърнете бурканчетата с капачките надолу.
Оставете така до като бурканчетата са напълно студени.
Не ги стерилизирах за капак защото сложих врялото сладко.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !