Translate

четвъртък, 20 август 2015 г.

Панирана бяла риба


Вчера моя баща беше купил бяла риба и ни даде една около 5 кг.
Трябваше да я чистим и оправяме, беше си истинско предизвикателство.
Мога да заявя, че до някъде успяхме да се справим добре, като за първи път.


Голяма част от полученото месо сложих във фризера, а за вечерта панирах за да хапнем...
Панирах я с двойна панировка, получи се супер ...


Перфектно мезе за бира !


Ето продуктите : 
350- 400 гр. филе от бяла риба
лимонов сок 
3 яйца
3 с.л галета 
5 с.л. брашно
сол 
черен пипер
соев сос 
олио за пържене 

Приготвяне : 


Филето се реже на тънки резени и се овкусява със сол, черен пипер, соев сос и лимонен сок.
Рибата се оставя така за около час,  може и повече.
Смесете брашното с галетата.
Разбийте добре яйцата и сложете олиото в тигана за да се сгорещи.
Оваляйте рибата в галета и брашно.
Когато олиото е сгорещено започнете пърженето, като потопите в яйцето набрашнената риба ,след това отново в брашното и пак в яйцето.
Накрая в тигана.
Следвайте процеса : риба, брашно, яйце, брашно, яйце , олио.
Пържете от всяка страна до златисто.
Сервира се със студена бира.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !