Translate

сряда, 18 октомври 2017 г.

Пица "Бягащо пиле"


Все по-често започнах да се "заигравам" с тестото, особено хлебното.
Все по-често приготвям и пица вкъщи, а от този факт, най-щастлив е моя съпруг, дори детето не се впечатлява толкова, колкото него.


От известно време когато правя пица, започнах да правя конкретни пици, които са популярни или които сме опитвали в пицариите.
Искам да ви покажа и да ви помоля, да направите и вие това.
Ще видите, че така приготвена пицата е много по-вкусна.
По-вкусна е от пицата с всички продукти от хладилника, по-приятно е на стомаха, не е толкова тежко.
Опитайте поне веднъж и ще видите, че е по-вкусно.


Днес представям на вниманието ви Пица "Бягащо пиле".
Интересна и много вкусна, отново с малко но достатъчно продукти, според българския стандарт.


Щастлива съм, че се научих да правя и правилно борда на пицата, всеки следващ път резултата надминава предишния опит.
Често да ви споделя, от както изпичам пиците на сач, по нищо не отстъпват по вкус пред предлаганите пици в някои родни пицарии.


За да ви улесня в приготвянето на тестото, съм направила и клип.
Омесете тестото по този клип:


Необходими продукти:
за тестото:
500 гр. брашно
7 гр. суха мая
300 мл. хладка вода
1 ч.л. захар
1ч.л. сол
50 мл. олио
1 ч.л. оцет


за пицата:
20- 30 мл. доматен сок
1 връзка босилек
200 гр. пилешко пушено филе
6 с.л. царевица
50 гр. топено сирене
150 гр. настърган кашкавал 
15 бр. маслини
2- 3 гъби 
зехтин


Приготвяне:



От това количество продукти получавате 4 пици по 20 см.
Тестото се омесва, като в подходяща купа сложите брашното, солта, захарта и маята.
Разбъркайте сухите съставки, добавете хладката вода и оцета. Омесете меко тесто, добавете олио или зехтин. Оставете тестото да си почине и втаса, до като удвой обема си.
Втасалото и готово тесто разделете на равни по големина топчета.
С малко брашно и с помощта на ръцете си оформете основа с ринг. Хубаво е ринга да е върху хартия за печене. Така по-лесно ще се сложи върху сача.
Върху оформената основа сложете доматен сос, нарязаните на парченца гъби, пилешко, сложете топеното сирене и царевицата.
Поръсете с накълцания на ситно босилек, с една част от него.
Сложете да се пече, малко преди да е готова поръсете обилно с кашкавала.
Извадете пицата, поръсете я със зехтин и останалия босилек.


Повярвайте ми, че няма да можете да й устоите, защото така приготвена пицата ще ви плени още до като се пече.
Внимавайте да не се изгорите езика и цялата уста, защото обикновено така се получава с изключително вкусните пици в комбинация от гладки хора... ;)


Направете делника на семейството си в истински празник с няколко пици с доказано име.
Няма да съжалявате.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...