Translate

сряда, 25 октомври 2017 г.

Чеснова супа


Попаднах на тази супа съвсем случайно, докато разглеждах едни кулинарни сайтове.
Тя е силен антивирусен и антигрипен помощник на организма.
Сега особено, когато все вали и е мрачно, подгизнали сме до кости, тази сгряваща тялото и душата супа е наистина лек.


Толкова се радвам, че я приготвих, получи се с различен от познатите ни вкусове на супи.
Разликата идва от аромата на печения чесън и джинджифила, открих толкова приятен и напълно нов за мен вкус.


Супата е полезна срещу вируси, заради силното присъствие на чесън в нея.
Общо има 50 скилидки, а както всички знаем съдържанието на алацин в чесъна го прави толкова мощен имунозащитник.


В тази супа освен чесън, няколко любими мои съставки вложих и любов.
Може би за това след дегустацията й, се почувствахме толкова добре.
Леката пикантност и ненадминат вкус ни плениха.



Ето и продуктите:
25 бр. небелени скилидки чесън
1 с.л. зехтин
25 бр. белени скилидки чесън
2 глави лук
4-5 бр. гъби печурки
2 с.л. масло
2 с.л. олио
1 с.л. нарязан джинджифил
1 люта чушка
1 зеленчуков бульон 
целина, магданоз, девисил
150 мл. сметана 
вода
пармезан или кашкавал

Приготвяне:


Първо трябва за запечете чесъна.
Вземете фолио, сложете небеления чесън, поръсете със зехтина, опаковайте добре и печете в топла фурна на 180 градуса.


През това време почистете и нарежете останалите зеленчуци.


В тенджера сложете маслото и олиото. Нарежете гъбите и ги сложете да се задушат в мазнината, когато станат златисти, извадете няколко от тях. Ще се използват за декорация при сервиране.
Нарежете лука, чесъна, джинджифила и ги добавете към гъбите.
През това време чесъна ще е готов.


Много лесно се отделя изпечения чесън от люспите, слагайте директно в тенджерата почистените чесънчета.


Добавете лютата чушка, пресните билки, бульона и вода, колкото да покрие продуктите.


Гответе до като всичко се свари, след което пасирайте много добре супата.
Вземете сметаната и внимателно смесете супата и сметаната, зад а не се пресече. Аз я смесвам, като вземам по една лъжичка от супата и слагам в купата при сметаната, разбърквам. Отново повтарям, така двете температури на смесите се изравняват и няма пресичане.
Върнете на котлона супата и варете още 5- 10 минути.


Супата е готова за сервиране.
Топла, питателна, приятно пикантна и много вкусна, тази супа ще ви дари с тонус в прохладния ден.


Сервирайте с няколко гъбки и няколко резена пармезан или кашкавал.
Няма да е проблем да пропуснете декорацията.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...