Translate

неделя, 29 октомври 2017 г.

Да изпечем фъстъци


Спомням си, че когато бях малка отглеждахме фъстъци. Беше предизвикателство когато ги почиствахме и скубехме. Цял процес, процес, но резултата... ненадминат.


Фъстъците изпичахме и хапвахме по празниците.
Ненадминати моменти.
Моята скъпа и работлива баба, която е на 85 години отглежда по няколко реда фъстъци.
Та, тя моята скъпа баба ми даде домашно отгледани фъстъци.


Освен за няколко сладкиша, реших да изпека фъстъци. Замислих се, че вече почти никой не пече фъстъци, всички ги купуваме готови. Та...ако ви попаднат или си купите сурови ядки, може да ги изпечете.


Реших да споделя как се изпичат, така както майка ми ги печеше преди години.  Дори и изпичането на фъстъци си има техника.


Продукти:
300 гр. сурови фъстъци
 2 с.л. сол
150 мл. вода

Приготвяне:


Сложете фъстъците в тавичка и ги сложете в топла на 180 градуса фурна. Оставете ги за около 5-6 минути до 10 минути.
Разтворете солта във водата.
Когато фъстъците за запекат добре ги изкарайте от фурната и залейте със солената вода.
Разбъркайте.
Върнете във топлата фурна след около 3 минути изключете фурната и оставете фъстъците да изсъхнат със солта.
Готовите ядки се оставят за около час в тавичката, когато се охладят ги сложете в бурканче.
Напълнете си чаша ледена бира и се насладете на домашно изпечените фъстъци.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...