Translate

вторник, 31 октомври 2017 г.

Пай със свинско


Ако сте се изчерпали с идеите около седмичното меню и сте напълно блокирали, можете да пригответе този Пай със свинско месо, определено е нещо различно с познати продукти.


Няма нищо трудно в приготвянето му, а и мисля, че и продуктите са повече от достъпни.
Остава само да запретнете ръкави и да го приготвите.


Необходими продукти:
350 гр. свинско месо
1 картоф
1 морков
2-3 с.л. грах
2 глави лук
2-3 домата от консерва 
2-3 гъби печурки
червен пипер
щипка захар
кимион
черен пипер
босилек
магданоз

за тестото:
250-300 гр. брашно
1 яйце
20-30 мл. олио
щипка бакпулвер
2 с.л. кисело мляко
50 гр. масло
вода
сол, захар
яйце за намазване на тестото преди печене и семена за поръсване



Приготвяне:


Първо пригответе тестото, за да може да си почине до като се готви плънката на пая.
В подходящ съд се слага брашното, бакпулвера.щипка сол, щипка захар, яйцето мекото масло и се омесва тесто, постепенно се добавя хладка вода и олиото.
Получава се тесто, което е хубаво да се остави в хладилника, за да стегне и почине.


Плънката се приготвя като в тенджерка се сложи малко олио, предварително всички зеленчуци и месото са нарязани на кубчета. Сложете зеленчуците в тенджерата и ги гответе около 30 минути. Колкото да омекнат картофите и месото да е почти готово.
Подправете с подравките.
Вземете тава, изсипете в нея плънката, изкарайте тестото от хладилника и го разточете.
Тестото трябва да покрие тавата.
Намажете го с разбитото яйце, поръсете със семена и печете в топла фурна на 180 градуса до златист цвят на коричката.


Изчакайте го да се охлади и го поднесе.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...