Translate

сряда, 1 ноември 2017 г.

Телешко варено в гювеч


Обичам ястията приготвени в гювеч, толкова е лесно и няма къде да се сгреши.
Наскоро в семейството ни се случиха някои промени, които за щастие отминаха... та в този период нямах много време за готвене.
За това в такива дни вадя тежката артилерия, а именно гювеча.


Опитвала съм почти всякакъв вид ястия в него и винаги се получават, този път дойде ред и на телешко варено.
Освен да ви споделя, че стана уникално вкусно, друго не мога да кажа.
Крехко, ароматно и стоплящо.


В комбинация с топло домашно хлебче и люти чушлета, направо супер...

 Ето и продуктите:
500 гр. телешко месо
2 моркова
2 картофа
2 глави лук
3 дафинови листа
черен пипер на зърна
1 телешки бульон
вода

Приготвяне:


Продуктите се почистват и нарязват на малко по-едри кубчета.
Месото също.
Слагате всичко в гювеча, заедно с бульона, дафиновия лист и черния пипер.
Слагате вода, около литър.
Пускате фурната на 150 градуса, поставяте гювеча и готвите 2 часа и половина.
През това време бихте могли за проверите един път как е водата и при нужда да добавите.


Аз не го сгъстявам, защото исках да е като чорба.
Месото се сварява перфектно.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...