Translate

сряда, 15 ноември 2017 г.

Ръжен хляб с квас


От както захраних квас по тази рецепта:ТУК не спирам да приготвям хляб.
Днес направих ръжен хляб и мога да ви споделя, че е много вкусен.
Пухкав и сякаш е жив.
Кваса е магия, хляба е магия!


Той има нужда от топлина, любов и търпение, точно от това имат нужда и хората.
Тази магия ме завладя и аз не спирам да правя различни видове хляб от квас.
Очаквайте още предложение и рецепти с квас.


Бях се настроила, че този хляб ще си го хапвам сама, защото знаете, че понякога мъжете са доста по-предпазливи с подобни предложения.
Но, ето че всички си го хапнахме и всички бяхме впечатлени от вкуса.
Хляба с ръжено брашно и квас има нужда повече време за втасване, така, че може да го омесите сутринта и да отидете на работа, а вечерта да го изпечете.
Точно ще е идеален.


Ето и продуктите:
500 гр. ръжено брашно
200 гр. пълнозърнесто брашно
5 с.л. квас
1 с.л. захар
1 с.л.сол
5 с.л. зехтин
300 мл. вода

Приготвяне:


В купа сложете двата вида брашно.
Сложете солта, захарта и разбъркайте всичко.
Към брашното добавете кваса и водата, омесете меко и лепкаво тесто, накрая сложете зехтина.
Оставете тестото в подходящ съд, направо в съда, в който ще печете.
Покрийте със стреч фолио и хавлия и оставете да си почива.
Сега можете да отидете на работа и да забравите тестото.
Когато почине добре и са минали няколко часа, може да го изпечете.
Пуснете фурната на 150 градуса, сложете хляба да се пече. След около 20-30 минути той ще е готов.
Мек и пухкав, а за аромата...за него няма описание.


Усетете вкуса на истинския хляб.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...