Translate

събота, 4 ноември 2017 г.

Пухкави палачинки с малинов шоколад


Обичам спонтанните ми хрумвания, обичам да им се отдавам и изпълнявам, но най-много обичам когато резултата е пленителен!
Обичам да правя семейството си щастливо като приготвям подобни вкусотии.


Тези палачинки изчезнаха, сякаш беше минал Тазманийския дявол- Таз. Едва успях да ги заснема. Голямо попадение.


Парчетата шоколад вътре се разтопиха при изпичането на палачинките и те станаха толкова сладки и вкусни, че към тях не добавяхме нищо.
Хапнахме ги така, както ги виждате.


Пухкави и с изненада вътре, просто се топят в устата, а бройката следва една след друга...
Добре, че излизат много, а около 20 броя, защото захаросването ни щеше да е сигурно.


Ето и продуктите:

100 гр. малинов шоколад
3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. захар
200 гр. кисело мляко
ванилия
масло 

Приготвяне:


Вземете две дълбоки купи, разделете яйцата на жълтъци и белтъци в тях.
Към белтъците сложете захарта и ги разбийте на сняг.


Смесете жълтъците и млякото и разбъркайте.
Добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте внимателно.
Смесете белтъците на сняг и сместа с брашното. Внимателно обединете двете смеси в една.
Получава се пухкава консистенция, към която се добавя нарязания на парчета ( колкото зърно леща) шоколад.
Сместа ви трябва да е много пухкава и въздушна.


Вземете тиган с не залепващо покритие, сложете малко масло и един черпак от сместа за палачинки. Когато добие златист загар и има възможност да се обърне лесно, обърнете палачинката от другата страна.
Това е всичко!


Само има една опасност, и тя се крие в пристрастяваното към тези божествено вкусни палачинки.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...