Домашни вкусотии: Френски макарони

петък, 1 декември 2017 г.

Френски макарони


Ето ги и тях, моите напукани френски макарони.
Е такава вкусотия не бях опитвала скоро!


Крема е от бял шоколад, а самите макарони от какао.
Перфектната шоколадова комбинация.
Признавам си, че от вида им има какво да се желае, но пък като за първи път са чудесни на вкус.



Когато споделих на съпруга и свекърва ми, че не са перфектни, те ме изгледаха странно и казаха, че ще ги хапнат с най-голямо удоволствие въпреки това.
Споделиха, че скоро толкова вкусни сладки не съм правила.


Тук е момента да се похваля, че при мен тази година Дядо Коледа дойде по-рано.
Получих прекрасен подарък, а именно Кухненска машина Multi One на Kenwood.
Невероятна машина, която комбинира в себе си много функции и представки, които са верни съюзници на всяка домакиня.


Благодарение на Multi One, приготвих бадемово брашно, вместо да купувам.
В интерес на истината търсих да си купя, но не открих и смлях бадеми в машината и ето го и него, готово и истинско!



Необходими продукти за бадемовото брашно:
200 гр. сурови бадеми
2 ч.ч. вода


Приготвяне:
В тенджера сложете водата за да заври, изсипете бадемите и след 2 минути ги махнете.
Сложете ги в гевгир и ги облейте със студена вода.
Те веднага се охлаждат.
С ръцете отстранете люспите на бадемите, след като са бланширани се почистват много лесно.
Подредете бадемите върху кухненска хартия, трябва да са сухи.
Когато са напълно сухи ги смелете в робота.


Multi One има функция за бързо смилане, което направи бадемите на фино брашно.


Необходими продукти за макароните:
110 гр. бадемово брашно
3 с.л. какао
40 гр. кристална захар
200 гр. пудра захар
щипка сол
90 гр. белтъци

за крема:
200 гр. бял шоколад
3 с.л. течен бял шоколад
150 мл. прясно мляко или сметана

Приготвяне:



Белтъците трябва да са отделени от жълтъците поне 18 часа преди разбиване, също така трябва да се държат на стайна температура през този период.
Смесете бадемовото брашно, пудрата захар и какаото, и ги пресейте.


Започнете да разбивате белтъците, първо сложете щипка сол, пуснете на бавна степен.
Когато започнат да се образуват мехурчета, увеличете оборотите на разбиване и на няколко етапа добавете кристалната захар.


Готовите белтъци, трябва да са на сняг.


На три етапа добавете сухите съставки, като разбърквате отлично.


Тук е момента да спомена колко е удобно и по-лесно с такъв помощник, купата е много удобна за разбъркване и почистване след това.


Напълнете сместа в пош. Предварително подгответе тавите, в които ще печете макароните, може да изчертаете кръгли форми и да ги запълнете с поша.


Оформените сурови макарони, оставете да си починат 30 минути. Преди това ударете силно тавата в плота, така ще изкарате въздуха от сместа.
Затоплете фурната на 150 градуса.
Също така през това време, можете да пригответе крема.
За него ще ви трябва малка тенджера,
в която да смесите белия шоколад и сметаната (млякото). Когато се разтопи шоколада го махнете от котлона, добавете течния шоколад и оставете да се охлади и стегне.


Изпечете макароните в затоплена фурна на 100 градуса за около 10 минути. Като е добре да печете макароните на леко отворена фурна (около няколко см.) .
Отделете ги от тавата и ги подредете, като изберете такива, които да си подхождат при залепването, и да са с еднаква форма и размер.



Напълнете крема в пош и сложете крем, внимателно сглобете макароните.
Приберете ги в кутия и след 24 часа им се насладете.
Вкъщи не се чакаше 24 часа, бяха дегустирани и изядени за почти веднага.


Хубаво е когато човек получава подаръци, особено когато са толкова полезни за домакините като мен и вас.

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...