Translate

понеделник, 18 декември 2017 г.

Хрупкава осмянка


В сезона на мрачните, студени и зимни дни подобни вкусотии са повече от предпочитани.
Не напразно точно сега е техния сезона..
Реших да направя хрупкава осмянка, имам малко домашна и нарязах от нея.


Изпържих я в кухнята на котлоните, така цвърчеше и пръскаше естествена мазнина, че всичко около мен, включително и аз бяхме в капки мазнинка...
Преживях го, защото на такава вкусотия не може да се сърдя.


Препържих я за да се получи хрупкава.
Зная, че тази храна е заклеймена като ужасно вредна и сигурно скоро ще я забранят с някой интересен закон...но мнението ми е, че някои известни вериги за бързо хранен предлагат далеч по-вредни неистински храни!


Аз не съдя никого за предпочитанията му за хранене, всеки има правото да си хапва каквото си пожелае.
Към осмянката си имахме и постен бял боб, приготвен по рецептата на моята скъпа баба Фанк, която е ТУК!


Няма да пропусна и домашен хляб от квас към цялото меню.


Продукти :

200 гр. не солена свинска осмянка
сол



Приготвяне:


Нарежете парчето осмянка на ленти с дебелина под 1 см.
Вземете тиган с не залепващо покритие.
Резените осмянка се нареждат в тигана, не се слага мазнина, защото те ще отделят много при изпържването си.
Пържите го златисто-кафяво и от двете страни, като посолявате при обръщането им.


Поднесете топло, ако имате и сготвен боб ще е върха!
Насладете се на вкуса на домашната, традиционно нашенска кухня!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...