Translate

събота, 27 януари 2018 г.

Торта "Горски плодове"


Направих тази малка цветна и невероятно вкусна торта за най-хубавия ден на света!
Този ден е деня, в който се роди нашата принцеса- Рая!


Пожелавам й да е все така здрава, усмихната, весела, любознателна, внимателна и добра!
Обичаме те, Рая!


Това е тортата за вкъщи. Малка, висока и много вкусно!
Доволна съм от резултата.



Необходими продукти:
за блата:
за тава 24 см. 
6 яйца
30 гр. захар на 1 яйце 
25 гр. брашно на едно яйце
щипка бакпулвер 
4-5 капки ванилия 

За шоколадовия крем с орехи:
200 гр. млечен шоколад
250 мл. течна сметана 
150 гр. смлени орехи 
100 мл. сладкарска сметана за разбиване 

За крема от горски плодове:
150 гр. микс от горски плодове
1 с.л. желатин
50 гр. захар
100 мл. сладкарска сметана

компот от праскови за сиропиране на основите
ягоди за декорация

Тортата е диаметър 17 см.


Приготвяне на пандишпана.
Разделяте белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват с щипка сол на твърд сняг.
Жълтъците, захарта и аромата се разбиват до получаване на гъст крем.
Брашното се пресява добре, трябва да е фино.
Към него сложете бакпулвера.
Когато разбиете жълтъците на няколко пъти добавяйте белтъци и брашно, като аз още веднъж 
пресях брашното през цедка.
Този процес се прави на няколко пъти.
Получилата се смес се изсипва във тава.
Фурната се пуска на 180 градуса, като първите 10 минути не се отваря.
Пече до суха клечка.
Готовия блат се оставя да се охлади и се реже на две с помощта на конец за зъби.

Шоколадовия крем с орехи се приготвя, като сложите шоколада в тенджерка и го залейте със сметаната за готвене, която е течна. На тих огън разтопявате шоколада. Когато е разтопен и крема е почти готов се изсипват смлените орехи, разбърквате добре и оставяте да се охлади.

Крема от горски плодове се приготвя по следния начин:
Слагате плодовете и захарта в тенджерка, когато започват да завират слагате желатина и разбърквате. Оставяте да се охлади напълно, може да сложите във фризера, за по-бързо.
Разбивате сладкарската сметана на сняг. От сметаната се слага в студените горски плодов еи се разбърква внимателно, образува се пухкав крем.


Вземете ринга за торта, изрежете блатове с точния размер. Сложете първия, сиропирайте леко. Сложете от шоколадово-ореховия крем. Поставете втория блат, сиропирайте го. Сложете от крема с горски плодове.
От разбитата сметана сложете към шоколадовия крем, така ще получите още един по-пухкав крем, той е малко по-светъл.
Поставете и него. Следва отново блат, сиропиране и плодов крем.


Оставете ортата за 5-6 часа за да стегне.
Декорирайте тортата с ягоди или нещо друго по ваш вкус.


Тортата има много приятен вкус.
А, сега ставам, защото ме чака детско парти!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...