Translate

вторник, 30 януари 2018 г.

Пълнозърнеста фокача с чесън и розмарин


В момента усещам аромата от току-що изпечената фокача и ми е малко трудно да се съсредоточа в писането.
Ухае невероятно на запечен чесън, зехтин и розмарин...
Възбужда апетита и всички сетива.


Направата й отнема малко продукти, но качествени.

Ето какво ви е необходимо:
7 гр. суха мая
20 мл. зехтин
1 с.л. захар
1/2 с.л. сол
270 мл. топла вода

розмарин
зехтин
2 скилидки чесън
1 ч.л. ситно нарязани сушени домати
сол

Приготвяне:


В по-дълбока купа сложете брашното, маята, захарта и солта.
Изсипете зехтина и водата.
Омесете тесто. Този тип брашно е доста по-различно от бялото и тестото се различава, нека това не ви притеснява.
Омесете меко и еластично тесто.
Покрийте купата със стреч фолио и оставете тестото да си почива.
След около 2 часа, тестото ще е готово.
Вземете тавата на фурната, покрийте я с хартия за печене.Отгоре сложете тестото, намажете ръцете си със зехтин и разпределете тестото.Нека не е много тънко. Стремете размера да е около 1 см.. 
Отгоре разпределете нарязания чесън, стръкчета розмарин, сушени домати и поръсете със сол.
Покрийте отново с фолио, оставете да си почине около 30-40 минути.
Изпечете във фурна на горен и долен реотан на 150 градуса за 30 минути.
Нарежете и поднесете.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...